ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑ

Ενημέρωση στις January 7, 2024

Η Αριστερή Πτέρυγα καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικά στα γραφεία της ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) στην Παλιά Λευκωσία που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 του Γενάρη.

Η ΚΙΣΑ, που δεκαετίες τώρα στέκεται στο πλευρό του κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, αλληλέγγυα και προασπιστής των θεμελιακών ανθρώπινων δικαιωμάτων του, ήταν διαχρονικά στο στόχαστρο των ρατσιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Πριν δύο περίπου χρόνια έγινε θύμα άμεσης επίθεσης από το ίδιο το κράτος. Με προϊστάμενο τότε του Υπουργείου Εσωτερικών τον Νουρή, την διέγραψαν από το μητρώο σωματείων προφασιζόμενοι τυπικούς λόγους.

Με την ανοχή του ιδίου του κράτους και των κυβερνήσεων του Συναγερμού είδαμε την τελευταία περίοδο να αναπτύσσονται μια σειρά από ρατσιστικές επιθέσεις και πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Σήμερα σειρά για τους νυκτοβάτες-φασίστες πήρε η ίδια η ΚΙΣΑ.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης και κάθε εργαζόμενος και νεολαίος οφείλουμε να σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό της ΚΙΣΑ εκφράζοντας με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και συμπαράταξή μας .

Τη Δευτέρα 8/1, στις 5 μ.μ., συμμετέχουμε στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς την ΚΙΣΑ και καταδίκης της επίθεσης, που διοργανώνεται από τη Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ (Αριστείδου 2, γωνία με Αισχύλου, εντός των τειχών Λευκωσία).

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
7 του Γενάρη 2024