ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 /2, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Ενημέρωση στις February 19, 2021

Η κρατική βία που εκδηλώθηκε με τη βάναυση, βάρβαρη και παντελώς απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους διαδηλωτές το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία είναι έκδηλα αποκαλυπτική της σήψης του καθεστώτος αλλά και της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα δώματα της εξουσίας με ένα πρόεδρο που βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανυποληψίας. Είναι ταυτόχρονα μια πολύ ισχυρή επιβεβαίωση και δικαίωση των λόγων για τους οποίους έγινε η εκδήλωση διαμαρτυρίας και προσθέτει ένα ακόμα λόγο για το κάλεσμα της διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 20 του Φεβράρη, μαζί και με την απαίτηση να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον όλων των συλληφθέντων της 13ης του Φεβράρη.

Εδώ και ένα χρόνο η κοινωνία βιώνει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία, στη βάση ενός άθλιου αποικιοκρατικού νόμου, μας διοικεί με ανεξέλεγκτα διατάγματα που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και μεθοδεύει την επιβολή της αποδοχής τους ως κανονικότητα. Χρησιμοποιεί αυτά τα διατάγματα, ακόμα και όταν είναι αχρείαστα, με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας, την οποία, από την άλλη, πλήττει ποικιλότροπα μέχρι και με τη βίαιη καταστολή μιας ειρηνικής εκδήλωσης και την πρόκληση σωματικής βλάβης σε διαδηλωτές. Είναι μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται την πανδημία πλήττοντας τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και την εργατική τάξη, ακόμα και επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο στενό κύκλο του Προεδρικού και των ευνοουμένων του, που έχει υποβαθμίσει τη δημόσια υγεία, που έκλεισε οδοφράγματα χωρίς να κλείσει αεροδρόμια, που μας πνίγει με τη δυσωδία της διαφθοράς και των σκανδάλων της, που μεθοδεύει τη διχοτόμηση, και που επιχειρεί απεγνωσμένα να μας κλείσει το στόμα με ποικίλων μορφών εκφοβισμό.

Η οργάνωση της επίθεσης της αστυνομίας είναι καταφανής και η δήθεν διερεύνησή της θα είναι μία ακόμα παρωδία. Η αστυνομία ήρθε με αντιτρομοκρατικές εξαρτήσεις, χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και ωμά χτυπούσε πισώπλατα με γκλομπς και ασπίδες ανθρώπους που έτρεχαν να προφυλακτούν. Χρησιμοποίησε και την ακραία μέθοδο καταστολής, το υδροβόλο όχημα "Αίαντας", και κτύπησε διαδηλωτές ακόμα και μετά το πέρας της εκδήλωσης. Η αστυνομία ήθελε πάση θυσία - αυτές ήταν οι εντολές της - να τρομοκρατήσει και έτσι να αποτρέψει και οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια για εκδήλωση διαμαρτυρίας. Δεν τα κατάφερε. Απεναντίας, έσπασε το φόβο προκαλώντας έκρηξη θυμού, αγανάκτησης και οργής στην κοινωνία.

Οι κυβερνώντες, μαζί με τα φερέφωνά τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να φορτώσουν ευθύνες στους διαδηλωτές, αλλά δεν βρίσκουν καμία έστω και αμυδρή ένδειξη. Ας μην υποτιμούμε τον κίνδυνο προβοκατόρων για την αυριανή διαμαρτυρία και καλούμαστε όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε το κεκτημένο της προηγούμενης, τον ειρηνικό χαρακτήρα της και την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων που η ίδια η αστυνομία παραβίασε. Ήδη, με τη σημερινή δήλωση της Αστυνομίας ότι "υπάρχουν πληροφορίες ότι κακοποιά πρόσωπα θα παρεισφρήσουν στην εκδήλωση", είναι εμφανές ότι προ-αναγγέλλεται μεθόδευση χρησιμοποίησης προβοκατόρων.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/2 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

Αριστερή Πτέρυγα
19/02/2021

Ως Δαμέ – Συμμετοχή στον ξεσηκωμό του Σαββάτου

Ενημέρωση στις February 10, 2021

Η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε εδώ και αρκετούς μήνες σαν η προστατευτική ασπίδα για την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Μια κυβέρνηση που κάτω από τα αδιέξοδα που οδήγησε τον τόπο και τη διαφθορά να απογειώνεται σε απίστευτα ύψη, θα οδηγούνταν προ πολλού σε κατάρρευση.

Μια κυβέρνηση που αφού δεν κατάφερε να σκεπάσει τη μπόχα της διαφθοράς και της διαπλοκής με το πέπλο της πανδημίας θυμήθηκε τώρα, ότι υπάρχει και το άλυτο Κυπριακό πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο του κάθε απατεώνα.

Μια κυβέρνηση που για τέσσερα σχεδόν χρόνια, αφότου εγκατέλειψε το Γκράν Μοντάνα τορπιλίζοντας τη λύση, το μόνο που την απασχολούσε ήταν η πώληση διαβατηρίων και η συσσώρευση δισεκατομμυρίων για μια δράκα διαπλεγμένων υπουργών και δικηγορικών γραφείων με προεξάρχοντα αυτό του Αναστασιάδη.

Είναι για αυτό που ο κόσμος κόντρα στις συνθήκες και τους περιορισμούς που βάζει η πανδημία ξεσηκώνεται και απαιτεί να ακουστεί η φωνή του ενάντια στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή και ενάντια στα φλέρτ για δύο κράτη και τη διχοτόμηση.

Συμμετέχουμε στο ξεσηκωμό του Σαββάτου 13/Φλεβάρη και δίνουμε το παρόν μας στο Παρκινγκ του Κολοκάση στις 4 μ.μ.

Αριστερή Πτέρυγα
10 του Φλεβάρη του ΄21