Κάλεσμα στην Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική πορεία της 21ης του Μάρτη

Ενημέρωση στις March 17, 2021

Η φετινή 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό, βρίσκει και πάλι, όπως και η περσινή, την παγκόσμια κοινωνία επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στον κίνδυνο από την πανδημία του κορωνοϊού και στις προφυλάξεις από αυτόν. Ωστόσο, και σχεδόν ερήμην της με την εκμετάλλευση του φόβου, μέσα σε αυτό τον χρόνο επιτάθηκαν ακόμα περισσότερο ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία, οι πολιτικές χωρίς ηθική υπόσταση και στη βάση τους ο θεσμικός ρατσισμός που δηλητηριάζει την κοινωνία και τη μαθαίνει να διώχνει και να απομονώνει τον πρόσφυγα και τον μετανάστη.

Στην Κύπρο, οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και το στοίβαγμα αιτούντων πολιτικό άσυλο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα σε συνθήκες πανδημίας συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο ρατσισμός δεν εκφράζεται μόνο ενάντια στον πρόσφυγα και τον μετανάστη. Ρατσισμός είναι και η εγκατάλειψη πληθυσμών στην πείνα και τις αρρώστειες, είναι και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, είναι και η βία κατά των γυναικών, είναι και η περιφρόνηση της Πολιτείας απέναντι στους ΑΜεΑ, είναι και ο οικονομικός στραγγαλισμός εργαζομένων, είναι και η αυξανόμενη λίστα ανέργων, είναι η κάθε μορφής εκμετάλλευση που ενέχει την περιφρόνηση των πολλών από μια μικρή και εν πολλοίς ληστρική "ελίτ".

Ρατσισμός είναι και το κλείσιμο των οδοφραγμάτων καθώς, πέρα από εξυπηρέτηση ακροδεξιών και δεξιών εθνικιστών, υπονεί ότι οι Τουρκοκύπριοι υπολείπονται σε ικανότητα να διαχειριστούν το πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ρατσισμός είναι και η πρόσφατη εγκατάσταση συρματοπλεγμάτων για να κρατούν μακριά από την "καθαρή φυλή" πρόσφυγες και Τουρκοκύπριους.

Ρατσισμός είναι και ο αυταρχισμός με τον οποίο όλα αυτά επιβάλλονται.

Η εγρήγορση των προοδευτικών δυνάμεων μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, όπως και η αντίστασή μας σε όλα τα μέτωπα, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, φανερό και υποβόσκοντα.

Η Αριστερή Πτέρυγα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική κινητοποίηση της Κυριακής, 21 Μαρτίου 2021, με το σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Αριστερή Πτέρυγα
17/03/2021