Η Αριστερή Πτέρυγα στηρίζει και μετέχει στην πορεία ενάντια στον αυταρχισμό και τη διαφθορά

Ενημέρωση στις December 17, 2021

Η Αριστερή Πτέρυγα στηρίζει και μετέχει στην πορεία του δικτύου Ως Δαμέ ενάντια στον αυταρχισμό και τη διαφθορά, το Σάββατο 18/12/21 στις 15:00, στο πάρκο Κολοκάση.

Η κινητοποίηση του Σαββάτου είναι παράλληλα πράξη προστασίας του δικαιώματος της ελεύθερης συζήτησης μακριά από εξαναγκασμούς και εκφοβισμούς από την εξουσία.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, που ήταν σε τροχιά κατάρρευσης το τέλος του ‘19 συνέπεια των αδιεξόδων που προκάλεσε στο εθνικό πρόβλημα, την επιδείνωση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που επέφερε με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και τα ασήκωτα σκάνδαλα διαφθοράς με την χρήση της εξουσίας για ίδια οφέλη ενάντια στα συμφέροντα όλης της κοινωνίας, είδε την πανδημία από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της ως σανίδα σωτηρίας.

Με την επιβολή αυταρχικών, ανορθολογικών και πολλές φορές αντιφατικών μέτρων για την πανδημία η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει το πρόβλημα και να εξαγοράσει χρόνο σε βάρος της δημόσιας υγείας και να σιγήσει όποιες φωνές διαμαρτυρίας για οτιδήποτε στην κοινωνία.

Στην Αριστερά πέφτει το χρέος να ξεδιαλύνει αυτή την αντιφατικότητα, προβάλλοντας τον ορθολογισμό και τον επιστημονικό λόγο μέσα από συζητήσεις και κινητοποιήσεις.

Παράλληλα η κινητοποίηση του Σαββάτου είναι και μια καλή αφετηρία να ξεκινήσει ένας διάλογος μέσα στην Αριστερά για μια συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, για τα οικονομικά ζητήματα, για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, για τα ζητήματα ατομικών ελευθεριών, τη μεταναστευτική πολιτική, το περιβάλλον και τη διαχείριση της πανδημίας.

Απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα βάζουν τις προϋποθέσεις για να διαμορφωθεί ένα πολιτικό πρόγραμμα για τη διεκδίκηση της εξουσίας από την Αριστερά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του ‘23 και τη δυνατότητα η κοινωνία να πάρει στα χέρια της την τύχη της.

Αριστερή Πτέρυγα
17 Δεκεμβρίου 2021