ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενημέρωση στις October 11, 2023

Διαστάσεις που τρομάζουν παίρνει η σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ, με τους νεκρούς να έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τους χίλιους.

Η αντίδραση του Ισραηλινού κράτους ήταν και θα είναι ό,τι πιο βίαιο έχουμε δει. Ήδη ξεκίνησαν την ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας, έκοψαν την υδροδότηση, τον ηλεκτρισμό και κάθε δυνατότητα μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων.

Δεν έχασαν χρόνο οι πολιτικοί εκπρόσωποι του δυτικού κόσμου, των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και ΜΜΕ να καταδικάσουν την ισλαμική τρομοκρατία, θρηνώντας για τα αθώα θύματα, παιδιά και γυναίκες, όταν η κρατική τρομοκρατία του Ισραηλινού κράτους έχει κάνει τα αθώα θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους να είναι καθημερινή πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες. Όπως και η κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών, οι μαζικές κατασχέσεις παλαιστινιακής γης και περιουσίας.

Σε έκθεσή της του Φλεβάρη του 2022, η Διεθνής Αμνηστία καταγράφει ότι το κράτος του Ισραήλ έχει επιβάλει καθεστώς Απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων. «Ένα βάναυσο σύστημα κυριαρχίας και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Ο OCHA, το Γραφείο για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μετρά σε έκθεσή του, από το 2008 μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2023, 5500 νεκρούς μόνο στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους 1206 βρέφη και παιδιά.

Αυτά όλα τα αγνοούν με τον πιο προκλητικό τρόπο όλες οι καταδίκες της ισλαμικής τρομοκρατίας. Με στεντόρειες φωνές καταδικάζουν την τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών όταν, ειδικά στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, αυτή είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ. Η στήριξη που η Χαμάς έχει ανάμεσα στις μάζες των Παλαιστινίων δεν είναι παρά αποτέλεσμα της απελπισίας του Παλαιστινιακού λαού που βλέπει τη Χαμάς σαν τη μόνη δύναμη που αντιστέκεται σε έναν κόσμο που τους έχει εγκαταλείψει. Αν ο κόσμος συνεχίσει την αδιαφορία του μπροστά στην Ισραηλινή πολιτική εξόντωσης των Παλαιστινίων, ο θρησκευτικός φανατισμός που διαπνέει τη Χαμάς δεν θα περιοριστεί στη Γάζα αλλά απειλεί να εξαπλωθεί πολύ πιο πέρα από την Παλαιστίνη και να αγκαλιάσει ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που όμως δεν μπορεί να είναι οι μέθοδοι της Χαμάς. Σε αυτό τον αγώνα τα κινήματα ειρήνης του Ισραήλ που κάθε τόσο ξεσπούν και εναντιώνονται με ένα ξεκάθαρο τρόπο στις πολιτικές του δικού τους κράτους έχουν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο.

Ο κοινός αγώνας Παλαιστινίων και Ισραηλινών αποτελεί τη μόνη διέξοδο.

Αριστερή Πτέρυγα
11 Οκτωβρίου 2023