ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

Ενημέρωση στις February 8, 2023

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αποτελούν μεγάλη επιτυχία της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη. Κόντρα στις κασσάνδρες που ήθελαν τον υποψήφιο που υποστηρίζει η Αριστερά να μην περνά στο δεύτερο γύρο, το 29.6%, μόλις 2.5 μονάδες κάτω από το ποσοστό του Χριστοδουλίδη, δείχνει πως όχι μόνο η Αριστερά αλλά η ίδια η λογική και η εντιμότητα έχουν τις αντοχές για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα: τη διατήρηση της ελπίδας για λύση του Κυπριακού, τον αγώνα για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, τον αγώνα ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά και τον αγώνα για την ίδια τη δημοκρατία.

Η επιτυχία του πρώτου γύρου ήταν δυνατή γιατί η προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Μαυρογιάννη μπόρεσε να πείσει ότι:

1. Το Κυπριακό αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για την επόμενη διακυβέρνηση της Κύπρου. Χωρίς λύση, θα εξακολουθήσει να αποτελεί βαρίδι για την οικονομία, για τη χρηστή διοίκηση, για την ευημερία του συνόλου του κυπριακού λαού. Χωρίς λύση θα είναι το καταφύγιο κάθε απατεώνα για να δικαιολογεί την απάτη και την ψευτιά που είδαμε να καταρρακώνει κάθε πτυχή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

2. Η διαφθορά και η διαπλοκή που έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα πρέπει να παταχθούν και η διακυβέρνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη αποτελεί τη μόνη ελπίδα για κάτι τέτοιο. Η Δεξιά αποτελεί μέρος αυτής της διαπλοκής και ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε ο Νίκος Αναστασιάδης.

3. Ο ισχυρισμός της Δεξιάς για «καλή διαχείριση της οικονομίας» δεν είναι τίποτε άλλο από τη μεταφορά πλούτου από τους φτωχούς στους πλούσιους. Η θέση του Ανδρέα Μαυρογιάννη για μια οικονομία που να φροντίζει για τους πολλούς και όχι για τους λίγους συσπειρώνει ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις.

Η προεκλογική εκστρατεία μπόρεσε να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα γιατί έπεισε πως:

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε σημαντικά βήματα στο Κυπριακό και μπορεί να κερδίσει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους για τη λύση του.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και την τιμωρία των ενόχων.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα υπερασπιστεί κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα όπως το ΓεΣΥ και η ΑΤΑ.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αντισταθεί στην εκποίηση της περιουσίας των αδύναμων δανειοληπτών.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα προωθήσει μια παιδεία για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δημοκρατική και ανθρώπινη.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντιμετωπίζει το θέμα των αιτητών ασύλου και της μετανάστευσης με ανθρωπισμό και αξιοπρέπεια.

• Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απορρίπτει κάθε διάκριση, κάθε ρατσιστική ή σεξιστική καταπίεση.

Για την επιτυχία στο δεύτερο γύρο πρέπει να πείσουμε ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους για τα πιο πάνω. Πρέπει να επιμείνουμε στη γραμμή που έφερε το καλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Αυτές οι προσεγγίσεις δεν ελκύουν μόνο τον κόσμο της Αριστεράς αλλά αποτελούν ελπίδα για τις ευρύτερες μάζες του κυπριακού λαού. Πρέπει να απευθυνθούμε με τόλμη στις μάζες. Δεν θα τις κερδίσουμε μέσα από παζαρέματα με κομματικές ηγεσίες αλλά μέσα από την τολμηρή υπόσχεση πως θα αλλάξουμε τα πράγματα με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Αριστερή Πτέρυγα
7 Φεβρουαρίου 2023