ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ

Ενημέρωση στις January 20, 2023

Η Δεξιά σήμερα στην Κύπρο διεκδικεί τις Προεδρικές Εκλογές για να συνεχίσει τη διακυβέρνηση του τόπου όπως την είδαμε με τον Νίκο Αναστασιάδη τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια διακυβέρνηση που καταβαράθρωσε τις ελπίδες για λύση του Κυπριακού, μια διακυβέρνηση που έκαμε τη μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου και εισοδημάτων από τους φτωχούς στους πλούσιους, μια διακυβέρνηση που ανέβασε το επίπεδο της διαφθοράς και της διαπλοκής σε βαθμό που ούτε μπορούσε κανείς να διανοηθεί πριν την Προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη.

Οι δυο υποψήφιοι της Δεξιάς όλη αυτή την περίοδο είτε ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτής της πορείας είτε την ανέκτηκαν και την άφησαν να εξελικτεί ανεμπόδιστη. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν ο άνθρωπος κλειδί για την αποχώρηση από το Κραν Μοντανά και την κατάρρευση της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου προώθησε τις πιο αντιδραστικές οικονομικές πολιτικές και προσπάθησε να τορπιλλίσει την εφαρμογή του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ. Αν δεν τα κατάφερε οφείλεται στην επιμονή της Αριστεράς και την παρουσία στο Υπουργείο Υγείας ενός αποφασιστικού Υπουργού. Σήμερα, στην προεκλογική τους εκστρατεία, υιοθετούν ό,τι πιο αντιδραστικό υπήρξε στην Προεδρία Αναστασιάδη και προτείνουν τη συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής της.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατεβαίνει στις εκλογές με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ και της ευρύτερης Αριστεράς. Αυτό τον οδηγεί σε τοποθετήσεις που είναι σαφώς διαφορετικές. Το πρόγραμμά του έχει κοινωνικό προσανατολισμό και οι θέσεις του για το Κυπριακό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε θέματα όπως το μεταναστευτικό και οι διακρίσεις, είναι ο μόνος που τοποθετείται με τόλμη και ανθρωπιά.

Αυτό δεν σημαίνει πως αν εκλεγεί στην Προεδρία θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτά που θα θέλαμε στην κυπριακή κοινωνία. Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που θα είναι δύσκολο να εγγυηθεί απρόσκοπτη ευημερία. Η κατάσταση που αφήνει πίσω του ο Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με το Κυπριακό είναι τέτοια που θα είναι δύσκολη η αντιστροφή της. Σημαίνει όμως πως η Αριστερά και ο κυπριακός λαός θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί για όλα αυτά σε συνθήκες πολύ καλύτερες από ό,τι κάτω από τη διακυβέρνηση ενός Προέδρου της Δεξιάς.

Η Αριστερή Πτέρυγα θα αγωνιστεί στο βαθμό που μπορεί για να εκλεγεί στην Προεδρία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αυτή τη στιγμη δεν είναι η ώρα για αδράνεια και μεμψιμοιρία. Είναι σημαντικό να δείξουμε την πραγματική δύναμη της Αριστεράς, να μην δώσουμε την ευκαιρία στη Δεξιά να θεωρήσει πως μπορεί να τη συντρίψει. Να δείξουμε πως η αντίσταση στην επέλασή της είναι εφικτή.

Θα αγωνιστεί για να πείσει όσους θεωρούν πως είναι άσκοπη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Να πείσει όσους επιλέγουν υποψήφιους με μονοψήφιους αριθμούς στις δημοσκοπήσεις πως δεν είναι αρκετό να έχουν καλές θέσεις, είναι απαραίτητο οι καλές θέσεις να έχουν ουσία και αποτέλεσμα.

Εμπρός για μαζική ψήφο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εμπρός για τη νίκη του υποψήφιου της Αριστεράς.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
19 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2023