marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Η δυτική «αντιτρομοκρατία»

Κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με τον Ομπάμα να προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ κάλεσαν σε συνασπισμό ενάντια στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Σε συνασπισμό που φαίνεται να επείγονται εξαιρετικά να δημιουργήσουν με πρόφαση «… την συγκεκριμένη και επείγουσα ανάγκη να εφαρμοστεί αυτό το ψήφισμα σχετικά με αυτούς τους ξένους τρομοκράτες πολεμιστές που σχετίζονται με το ISIL [Islamic State of Iraq and the Levant]».

Σε ξένους τρομοκράτες πολεμιστές μετονόμασαν Δυτικοί τους «εξεγερμένους επαναστάτες» τους οποίους στήριξαν, οργάνωσαν και εκπαίδευσαν για να ελέγξουν την Αραβική Επανάσταση. Τώρα, τους μετατρέπουν σε «αντιπάλους» σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για να επέμβουν απευθείας ξανά στην περιοχή.

get-attachment-4245-587x385Ευθυγραμμισμένος απόλυτα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε, σε ένα υποκριτικό ξέσπασμα αγανάκτησης για τις «φρικαλεότητες», ότι « Είναι καθήκον της Κύπρου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντα (ΙΚΙΛ)» μια και «διακυβεύονται οι αξίες του πολιτισμού και η ελευθερία… γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ελευθερία μας η οποία διατρέχει κινδύνους από αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες»

Οι τζιχαντιστες απέκτησαν αρρωστημένες νοοτροπίες όταν ξαφνικά μετονομάσθηκαν από τον Ομπάμα «από πολεμιστές της αντιπολίτευσης για ελευθερία» (opposition freedom fighters), σε επικίνδυνους τρομοκράτες.

Τίποτε δεν είχε εντοπίσει ο Υπουργός μας των Εξωτερικών από τις αμέτρητες φρικαλεότητες, όσο μόνος διακηρυγμένος στόχος των αρρωστημένων ήταν  η ανατροπή του Ασσαντ.
Από ολοένα και περισσότερους χώρους έρχονται πληροφορίες ότι η δράση των τζιχαντιστών είναι κατασκευασμένη από τη Δύση για να της δοθεί η απαραίτητα νομιμοποίηση για να επέμβει. Ακόμα όμως και αν η κατάσταση δεν είναι τόσο «βαθιά» σκηνοθετημένη, η αλήθεια είναι ότι οι ανισσόροποι που αποτελούν την ηγεσία του ISIL, είναι δημιούργημα της βαρβαρότητας με την οποία η Δύση αντιμετώπισε τους λαούς της περιοχής, των στρατιωτικών επεμβάσεων, της στήριξης ανελέητων δικτατόρων. Όπως ο Οσάμα Μπιν Λάτεν, μια σειρά ηγετικών στελεχών τους είναι απόφοιτοι των δυτικών σχολών παραγωγής εγκληματιών, το είδος  που από δεκαετίες η CIA επιλέγει και εκπαιδεύει για τις αποστολές της.

SE_276 page 9


Το μέγεθος της διαστροφής της αλήθειας είναι απίστευτο. Η Δυτική πολιτική ηγεσία χρησιμοποιεί την ύπαρξη των δημιουργημάτων της για να επέμβει ξανά στην περιοχή. Και συγκατανεύει και χειροκροτεί ακούοντας τον Ομπάμα να διακηρύσσει τη δημιουργία μετώπου για την προώθηση των αρχών του Διεθνούς δικαίου.

Αυτό όμως που πραγματικά κρύβεται πίσω από την νέα αυτή Δυτική εκστρατεία δεν είναι παρά τεράστια συμφέροντα. Πάνω στην ανάγκη προστασίας της πιο πλούσιας περιοχής σε πετρέλαια, έχει προστεθεί και η ανάγκη ελέγχου της κινέζικης, ρώσικης και ιρανικής «εκστρατείας» στην περιοχή για δημιουργία της δικής τους ζώνης οικονομικού και εμπορικού ελέγχου.
Πίσω από την εκστρατεία του Kerry των ΗΠΑ για «ευαισθητοποίηση» του κόσμου για τις φρικαλεότητες του ISIL, δεν βρίσκεται παρά η κινέζικη εκστρατεία και οι εμπορικές συμφωνίες που έκλεισε σε όλη την έκταση της Ασίας και οι οποίες αποτελούν ρεκόρ για τη χώρα. Δεν βρίσκεται παρά η πρόσφατη επίσκεψη του Ιρανού Πρόεδρου Hassan Rouhani στο Kazakhstan με βασική ατζέντα τη συμπλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Ιράν. Γραμμής που να ενώνει βορρά και νότο, παράλληλης και ανταγωνιστικής με ανάλογες που ενώνουν ανατολή με δύση.

Real_TerroristΑυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα εγκλήματα των τρομοκρατών. Μια καμπάνια που στόχο έχει το κτίσιμο νέας επεμβατικής δύναμης στην περιοχή. Οι ισχυρισμοί για συμφωνία της Δύσης με Τεχεράνη, Δαμασκό αλλά και άλλους για την επέμβαση, δεν αποτελούν παρά μέρος του γενικότερου ψέματος.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι συνθήκες όπου το ζήτημα δεν θα είναι πια καν μοίρασμα κερδών αλλά ζημιών, θα δίνει στις καμπάνιες ψέματος αλλά και βαρβαρότητας διαστάσεις χωρίς προηγούμενο.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η αριστερά πρέπει να αποκαλύπτει συνεχώς όλη την αλήθεια. Και να συνδέσει την εθνική μάχη της ενάντια στις επιθέσεις της αστικής τάξης στις ζωές των ανθρώπων με τη γενικότερη επίθεση του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς του κόσμου.

Σωτήρης Βλάχος