marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ψηφίστηκε από τη βουλή ο νόμος

Ψηφίστηκε από την Βουλή τροποποίηση του νόμου που αφορά τη λειτουργία της Αρχής Λιμένων Κύπρου. Ο νόμος τώρα επιτρέπει να γίνουν προσφορές. Επείγονται για προσφορές. Ώστε να προχωρήσουν στην πρώτη πράξη ξεπουλήματος. Χρόνια τώρα ετοιμάζουν το έδαφος. Με κατασυκοφάντηση οτιδήποτε δημόσιου και ημιδημόσιου. 

101102-0.limani_lemesou.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002

Κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη καταστάσεων που ζητούσαν διόρθωση. Κατά κανόνα όλες όμως ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης κοινωνικού έλεγχου παρά τον δημόσιο χαρακτήρα αυτών των οργανισμών, και όχι αποτέλεσμα του δημόσιου χαρακτήρα τους. Ήταν αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης από τούς εκάστοτε διορισμένους και πάνω από όλα της αδιαφάνειας που είναι το περιβάλλον στο οποίο το κεφάλαιο ξέρει να παίζει παιγνίδι: να εξαγοράζει και να περνά το δικό του και στους δημόσιους οργανισμούς. 

Προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις σε μια εποχή που θα έπρεπε λογικά να μην υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα για τέτοιες. Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται, για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Πόλεμο, σε τόσο δεινή θέση σαν αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς» και των ιδιωτικών τραπεζών.

Δεν αναμέναμε φυσικά από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, παρόλη την έλλειψη οποιονδήποτε επιχειρημάτων, να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Για αυτούς ξεκάθαρα το ζήτημα δεν είναι ζήτημα επιχειρημάτων αλλά ταξικών συμφερόντων. Από την ΕΔΕΚ όμως θα αναμέναμε κάτι διαφορετικό, παρόλη την πορεία της των τελευταίων χρόνων, πορεία αποψίλωσης οτιδήποτε ταξικού που ακόμα παρέμενε στην πολιτική της.

apergia-arxi-limenwn Δυο είναι τα σκάνδαλα με το λιμάνι και όχι ένα. Πρώτο ότι παρέχουν σε ιδιώτες δημόσιο πλούτο που κτίστηκε από τα υστερήματα δεκαετιών ολόκληρης κοινωνίας. Και δεύτερο, ότι ιδιωτικοποιούν το εμπορικό τμήμα του λιμανιού Λεμεσού. Ιδιωτικοποιούν δηλαδή μόνο την διακίνηση εμπορευμάτων και αφήνουν το λιμάνι στο κράτος. Πολύ εφευρετικό το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Το λιμάνι που αποτελεί μια τεράστια επένδυση, που η αγορά του θα έκανε ασύμφορο το όλο εγχείρημα για το κεφάλαιο, το αφήνουν σε εμάς. Να έχουμε σαν κοινωνία τους τίτλους ιδιοκτησίας, να το συντηρούμε με τους φόρους μας και να καμαρώνουμε. Όλες οι δραστηριότητες όμως, οι εμπορικές δραστηριότητες, οι κερδοφόρες εμπορικές δραστηριότητες, που είναι δυνατές μόνο διότι υπάρχει το λιμάνι, ιδιωτικοποιούνται.

Κάτι ανάλογο που υπάρχει στην σκέψη τους σε σχέση με την Αρχή Ηλεκτρισμού. 
Θέλουν να την κομματιάσουν και τα πιο «ελαφρά» σε επένδυση να τα δωρίσουν ουσιαστικά σε ιδιώτες. Τα «βαρετά» από την άλλη, να μας τα αφήσουν. Η παραγωγή για παράδειγμα του ηλεκτρισμού, οι σταθμοί, αυτή η τεράστια επένδυση, με τεράστιες ανάγκες συντήρησης, θα συνεχίσει να είναι υπό κρατικό έλεγχο και να συντηρείται με τους φόρους μας, ενώ η είσπραξη για παράδειγμα, θα γίνει ιδιωτική.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι. 

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ορθότητα του επιχειρήματος της δεξιάς για εφευρετικότητα του κεφαλαίου.

Του Σωτήρη Βλάχου