marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα το ταξίδι για το τελεφερίκ

Από επίσημη εφημερίδα του Συναγερμού: “Έρχονται κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και απόσυρση ρυπογόνων – Τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αφού σύσσωμος ο κυπριακός ελληνισμός απολαμβάνει το ηλεκτρικό τελεφερίκ στο Τρόοδος, ένα μεγαλεπήβολο έργο με το οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέδειξε τη σοβαρότητα και αξιοπιστία της, προχωρούν τώρα με αναβαθμισμένα έργα για να μας βοηθήσουν να αγοράσουμε λέει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εμ πώς αλλιώς θα πηγαίνουμε  στο Τρόοδος να απολαμβάνουμε το τελεφερίκ.

Το πρόβλημα με τους υπουργούς είναι ότι έχουν την εντύπωση ότι μετά την Αναστασιάδη εποχή, θα μείνουν στο απυρόβλητο και δεν τίθεται γι’ αυτούς ούτε καν θέμα υστεροφημίας. Λάθος τους. Θα έχουν κι’ αυτοί το κομμάτι τους στα κατάστιχα της ιστορίας όπως έμεινε στα κιτάπια της ιστορίας ο Λακκοτρύπης που ενώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης που υπηρετούσε σαν υπουργός η κυπριακή ΑΟΖ ουσιαστικά εξατμίστηκε από το χάρτη, αυτός επέμενε σε φανφάρες και κενολογίες για πλατφόρμες και προγράμματα εξορύξεων που δεν θα τολμούσε καμιά Τουρκία να απειλήσει. Θυμάστε με πόση σοβαρότητα τα έλεγε; Δεν θα ξεχαστεί ποτέ όπως δεν ξεχάστηκε ποτέ ο ιδεολογικός τους πρόγονος, πρώην δήμαρχος Λευκωσίας Θεμιστοκλής Δέρβης γνωστότατος ακροδεξιός και αντικομουνιστής, που φέρεται να υποσχέθηκε στους “ζοππόβορτους κυπραίους” όπως τους αποκαλούσε, ότι θα τους έφερνε θάλασσα στη Λευκωσία.

Δημήτρης Δημητρίου

24 Μαΐου 2021