marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Λίγα λόγια για τα φαβορί της Δημοσκόπησης

Ρίχνοντας μια ματιά στη πρόσφατη δημοσκόπηση, θα μπω στο πειρασμό να πω δυο-τρεις κουβέντες για τα “φαβορί” χωρίς να ισχυριστώ βέβαια ότι τα αποτελέσματα  της είναι 100% αξιόπιστα.

1. Τελικά ο μητροπολίτης Μόρφου ασκεί πολύ μεγαλύτερη  επιρροή απ’ ότι υπολογίζαμε όλοι εμείς οι εχθροί της ανοητολογίας. Το Καρσερούδι ανέβασε τις μετοχές του όταν ο φακός της κάμερας έπεσε πάνω στην Φιλίππα την ώρα που παρακολουθούσε ευλαβικά και με ύφος συγκατάβασης την ομιλία του μητροπολίτη Μόρφου αναλύοντας με “πειστικό” και “επιστημονικό” τρόπο τις διάφορες θεωρίες του. Μπορεί οι προβλέψεις του μάγου της Γεροσκήπου για την Αμμόχωστο και την ΑΟΖ να μεν εκουτσίσιαν αλλά αυτές που αφορούν το επίπεδο χιλιάδων ψηφοφόρων στην Κύπρο κτυπούν κέντρο. Απόλυτα σωστές. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι αυτός που βάφτισε τον Χριστοδουλίδη μάγο της Γεροσκήπου πρέπει να νήστεφκε 40 μέρες. Πράγματι, χρειάζεται μεγάλη δόση μαγείας για να καταφέρει ένας κατά γενική ομολογία αποτυχημένος υπουργός εξωτερικών που το μόνο που πέτυχε ήταν να στηρίξει ποικιλοτρόπως την εδραίωση της διχοτόμησης, να τυγχάνει τέτοιας ψηλής αποδοχής από τους κύπριους ψηφοφόρους.

2. Πραγματικά ο Αβέρωφ είναι αξιολύπητος με τα συγκεκριμένα ποσοστά που του καταλογίζει η δημοσκόπηση. Τόσα χρόνια, τόσος λαϊκισμός, τόση ηθοποιία, τόσο θέατρο, έχοντας δίπλα του τέρατα της πολιτικής όπως Τορναρίτης, Χαρούλλης, ακόμα και η Αννίτα μας, για το απόλυτο τίποτα;  Τόσες προσπάθειες να στηρίζει πάντοτε με πάθος και συνέπεια τον μεγάλο νονό Αναστασιάδη ακόμη και σε δύσκολες, σευχελλικές στιγμές για να ριχτούν όλες στον Καιάδα; Τόση επιδεξιότητα στην κατά γενική ομολογία πετυχαιμένη συνεργασία με το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου στις δύσκολες μέρες που έπρεπε να στηριχτεί το κακομάζαλο τραπεζικό κεφάλαιο εις βάρος του αχόρταγου μεροκαματιάρη για να πετύχει αυτό το οικτρό αποτέλεσμα του 11,9%;  Δεν έμεινε δουλειά που δεν έκαμε ο καημένος μπροστά στο φακό της κάμερας για να μας πείσει ότι είναι ένα αυθεντικό παιδί του λαού, ένας ξαναγεννημένος Ξανθόπουλος και οι αχάριστοι εθνικόφρονες προτίμησαν έναν αλεξιπτωτιστή. Ειλικρινά αρχίζω να τον λυπούμαι. Και μια αθώα ερώτηση: Μήπως ο Αναστασιάδης, η πουτάνα και πατρόνα της πολιτικής όπως αυτοδιαφημίζεται, άλλον υποστηρίζει επίσημα και άλλον υπογείως;

3. Το ποσοστό που καταλογίζεται στον Μαυρογιάννη δεν είναι και άσχημο αν υπολογίσει κανείς ότι ο άνθρωπος ήταν πριν λίγους μήνες ένας απλός τεχνοκράτης που ταπεινά υπηρετούσε καθηκόντως τον πρόεδρο μας σε μια εντελώς απολίτικη θέση, αυτή του διαπραγματευτή της Ε/κ πλευράς. Ψηλά τα μανίκια σύντροφοι αγώνας για αλλαγή (ή απαλλαγή ή εναλλαγή ή παραλλαγή ή ανταλλαγή, όπως θέλετε πάρτε το) συνεχίζεται.

Δημήτρης Δημητρίου

7 Ιουλίου 2022