marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Too Little Too Late

Δεν παρακολούθησα το ψεσινό debate για διάφορους λόγους ένας από τους οποίους είναι ότι συνηθίζω να αποφεύγω τις ταινίες τρόμου. Απ’ ότι διαβάζω όμως από τους φίλους/φίλες στο fcbk, το έργο τελικά εξελίχτηκε σε θρίλερ και άρα, θα μπω στον πειρασμό να το παρακολουθήσω.

Για το τι εξελίχτηκε στο Μοντ Πελεράν και στο Κρανς Μοντανά τα έχουμε μάθει από την πιο έντιμη και έγκυρη πηγή που είναι ο Τουμάζος Τσελεπής στον κατάλληλο χρόνο (όπου δεν υπήρχαν οι σημερινές προεκλογικές σκοπιμότητες) στις διάφορες ανοικτές παρουσιάσεις του. ΚΑΝΕΝΑΣ υποψήφιος από αυτούς που θεωρούνται φαβορί δεν έχει την έξωθεν καλήν μαρτυρία για να μπορέσει να με πείσει ιδιαίτερα τώρα που άρχισε το άγριο κυνήγι της ψηφοθηρίας και ο κάθε υποψήφιος λέει αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριο του ή αποφεύγει αυτά που δεν “συμφέρουν” κάνοντας την πάπια σε δύσκολες ή άβολες ερωτήσεις.

Απ΄ ότι άκουσα, άρχισαν τα μαντατεύματα με επίκεντρο τον Χριστοδουλίδη.  Λίγο αργά βέβαια αφού όταν εμείς οι “αχάπαροι” μιλούσαμε για τον διχοτομηστή Χριστοδουλίδη που μαζί με την παρέα του στο υπουργείο εξωτερικών δίνουν αγώνες για να ματαιώνεται η όποια προοπτική λύσης στη βάση της ΔΔΟ και που βρήκαν απάνεμο λιμάνι στη προεδρία Αναστασιάδη, οι υποψήφιοι που προκρίνονται σήμερα, δεν είπαν κιχ. Την κρίσιμη ώρα δεν είπαν λέξη, αφήνοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και έρμαιο της προπαγάνδας του Αναστασιάδη ενώ δεν είπαν μιαν καλή κουβέντα σε αυτά τα στελέχη του ΑΚΕΛ που ξεσκέπαζαν τα αίσχη που έγιναν σε Μοντ Πελεράν και Κραν Μοντανά .

Ίσως αν είχαν ένα καταγγελτικό λόγο την ώρα που έπρεπε, δεν θα είχαμε επανεκλογή του διεφθαρμένου Αναστασιάδη και δεν θα  μπαίναμε στη τροχιά  νομιμοποίησης του διαχωρισμού της πατρίδας μας. Ούτε και ευσταθεί το ψευδοεπιχείρημα ότι δεν ήθελαν να εκθέσουν την Ε/κ πλευρά. Μπροστά στον κίνδυνο της μόνιμης διαίρεσης αν ένας  πρόεδρος είναι προδότης ή και επιδιώκει τον δικό του ατομικό πλουτισμό (και ασφαλώς και της κλίκας του) εις βάρος των συμφερόντων του λαού, ο κάθε πραγματικός πατριώτης που δεν σκέφτεται σταδιοδρομίες ή επενδύσεις σε προσωπικά πολιτικά κεφάλαια, οφείλει να έχει ένα καθαρό καταγγελτικό λόγο μπροστά στον λαό έστω κι’ αν αυτό σημαίνει τον πολιτικό αποκεφαλισμό του. 

Άρα ,οι όποιες αποκαλύψεις είναι μεν ιστορικά χρήσιμες και θεωρούνται ωφέλιμες από ακαδημαϊκής σκοπιάς αλλά στην ουσία αυτό που γίνεται σήμερα  είναι μάλλον too little too late.

Δημήτρης Δημητρίου

22 Ιουλίου 2022