marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Don’t look up

Βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα διάταγμα απέλασης του Julian Assange στις ΗΠΑ ο οποίος αντιμετωπίζει εκεί φυλάκιση μέχρι 175 χρόνια μετά από τις αποκαλύψεις που δημοσιοποίησε στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα WikiLeaks, σχετικά με τις δολοφονίες αμάχων, τα βασανιστήρια αιχμαλώτων και άλλες βαρβαρότητες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες.  Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα της CIA που αποδεικνύουν την εμπλοκή της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε συνωμοτικές ενέργειες (και άλλες βρωμιές) εναντίον άλλων χωρών.

Όπως αναμενόταν, η “ανεξάρτητη” και “αδέκαστη” βρετανική δικαιοσύνη έκαμε το χατίρι στους αμερικάνους με τον Assange να αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων. Η μόνη ελπίδα που απομένει για τον  Assange είναι η έφεση στο ανώτατο δικαστήριο του ΗΒ με την ελπίδα ότι τουλάχιστο θα κερδηθεί κάποιος χρόνος.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστο, οι διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο δεν πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν μαζικά τους πολίτες παρά τις  κινηματικές δράσεις που ανέλαβαν υπέρ της απελευθέρωσης του Assange. Χαρακτηριστικά, στις ΗΠΑ η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της καταδίκης Assange αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες του “δημοκρατικού τόξου”, ανέλαβαν εργολαβικά να δαιμονοποιήσουν τον Assange και την ιστοσελίδα του παρά το γεγονός ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι 100% αληθινά.  Η επίσημη προπαγάνδα κατάφερε να περάσει στον κόσμο το σύνθημα: “Δεν βλέπω, δεν ακούω” ή “Don’t look up”.

Δημήτρης Δημητρίου

20 Απριλίου 2022