marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Άξιος ο μισθός τους

Η αποκάλυψη της μεγάλης κοροϊδίας που φέρει το όνομα EastMed, έφερε για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση τη λυκοσυμμορία. Κατά μέσο όρο, γίνεται μια αποκάλυψη που εκθέτει τη συμμορία  κάθε 2 μήνες. Πίστεψαν ότι το δούλεμα του EastMed θα τραβούσε τουλάχιστο μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές για να συνεχίσουν να ταΐζουν στους “εθνικόφρονες” το εθνικό τους έδεσμα, το αshερο δηλαδή, αφού αυτό είναι παράλληλα και το καύσιμο για ένα ακόμη εκλογικό θρίαμβο της δεξιάς.

Όχι πως τώρα που αποκαλύφτηκε κακήν κακώς η απάτη και το ψέμα του East-Med θα χάσουν και πολλούς ψήφους αλλά όπως και να’χει, μια σιγουριά την θέλεις όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια. Δεν γίνεται, κάτι έπρεπε να εφεύρουν για να αντικαταστήσουν το ρεζίλεμα με κάτι πατριωτικό, κάτι που θα φουσκώσει τα στήθια των “εθνικοφρόνων” με “εθνική περηφάνια”, κάτι που θα στείλει τον EastMed στην παντοτινή λήθη, ως κάτι μη γενόμενο.

Εδώ που τα λέμε, η προσπάθεια να επιτευχθεί συλλογική αμνησία δεν είναι δα και κανένα δύσκολο εγχείρημα στον τόπο μας.  Εδώ ολόκληρο πραξικόπημα ξεχάστηκε με τους αυτουργούς να απολαμβάνουν το προεδρικό για δεύτερη θητεία αλλά όπως είπα και πριν, τα δισεκατομμύρια θέλουν τη σιγουριά τους. Οι ιδεοθύελλες (Μαυρογιάννηηηηη πού είσαι;) έδιναν κα έπαιρναν στο προεδρικό. Κάποιοι που είχαν δει κάποτε μια παρόμοια χολιγουντιανή ταινία, εισηγήθηκαν να σκηνοθετήσουν κάποιες πολεμικές συγκρούσεις ή έστω να εφευρεθεί μια κρίση με δήθεν σοβαρή πιθανότητα συγκρούσεων, ένα ενεργό ηφαίστειο καλέ. Μετά από δεύτερες σκέψεις η ιδέα απορρίφτηκε αφού διαφώνησαν “οι εταίροι” ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για προφανείς λόγους.

Και ξαφνικά, τσούπ, μπαίνει μπροστά το σενάριο της πυραυλολογίας. Δεν γίνεται, αφού πέτυχε μια φορά γιατί να μην ξαναπετύχει και τώρα. Η επιτυχία εξασφαλισμένη αφού ο Τατάρ θα τσιμπήσει το δόλωμα και θα αρχίσει τη δική του προπαγάνδα.  Όσο θα κινδυνολογεί ο Τατάρ, άλλο τόσο θα φουσκώνουν τα στήθια (τα στήθια λέμε, όχι τα μυαλά διότι δεν μπορεί να φουσκώσει κάτι που δεν υπάρχει) των “εθνικά” σκεπτόμενων “ελλήνων της μεγαλονήσου”.

Μετά θα αναλάβουν τα αγορασμένα ΜΜΕ (σχεδόν όλα δηλαδή) για να δώσουν τις απαραίτητες πινελιές με τις τηλεοράσεις να δείχνουν κάθε ώρα εκτοξεύσεις πυραύλων, στρατιωτικούς αναλυτές που θα βεβαιώνουν ότι τα στρατιωτικά ισοζύγια γέρνουν με το μέρος μας ιδιαίτερα όταν συνδυαστούν οι πύραυλοι μας με τα RAFALE της μάμας μας. Στη συνέχεια θα ακολουθούν τα κόμματα του “κέντρου” για να ζητούν περισσότερα κονδύλια για την άμυνα, το δίδυμο Συναγερμός – ΕΛΑΜ να βροντοφωνάζει “Μολών Λαβέ” και τέλος με το ΑΚΕΛ να  βρίσκεται πάλε γωνιασμένο και να αντιδρά με ένα μισοκκέρτικο και μεσοβέζικο τρόπο για να μην ταπελλωθεί για ακόμη μια φορά ως ο “προδότης του έθνους”.

Τέλος πάντων, με τούτα και με κείνα, η τάτσα του EastMed, να είστε σίγουροι, ότι θα την φάει ο σκόρος της λησμονιάς.  Άξιος ο μισθός των επικοινωνιολόγων του προεδρικού που πληρώνουμε όλοι εμείς για να δουλεύουν όλους εμάς.

Δημήτρης Δημητρίου

28 Ιανουαρίου 2022