marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Ο σανός και τα Μηρυκαστικά

“Με την έκρηξη στο Μαρί, την οικονομική κρίση του 2013 και το σκάνδαλο στη Δρομολαξιά απαντά στα πυρά του ΑΚΕΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος”.

Εντελώς ανιστόρητο το παιδάκι που η συμμορία διόρισε σαν κυβερνητικό εκπρόσωπο.  Διότι θα μπορούσε να σύρει κι’άλλα στο ΑΚΕΛ όπως για παράδειγμα τις διώξεις των κομμουνιστών και τις δίκες παρωδία επί Στάλιν το 1936-1938.  Ακόμα θα μπορούσε να αναφερθεί για να βγάλει σκάρτο το ΑΚΕΛ στην εξέγερση των ναυτών της Κροστάνδης (μαζί με εργάτες και αγρότες της περιοχής) εναντίον των Μπολσεβίκων τον Μάρτιο του 1921 η οποία καταστάληκε από τον Λένιν. Θα μπορούσε ακόμα να πάει λίγο πιο πίσω, στους Ιακωβίνους της Γαλλικής επανάστασης του 1789 αφού ιστορικά ήταν οι πρόδρομοι της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν ήξερε λίγη ιστορία αλλά δυστυχώς…

Αν το έπαιρνε πάλι λίγο πιο τοπικά, θα μπορούσε να αναφερθεί στην μεγάλη “εθνική προδοσία” του ΑΚΕΛ να υποστηρίξει τη διασκεπτική το 1948 όπου συμμετείχε (αρχικά διότι πιο υστέρα είδε “φως” και μετανόησε) στις συζητήσεις για αυτοκυβέρνηση  αντί να εμμένει στο ρεαλιστικότατο αίτημα των παπάδων, της ένωσης χτες μετά της μητρός Ελλάδος.

Κάθε φορά λοιπόν που η ακροδεξιά κλίκα βρίσκεται στα δυο στενά μετά από αποκαλύψεις όσον αφορά το…“εθνικόν έργο” που επιτελεί, τσούπ … πάμε πίσω μια βόλτα στο Μαρί και στην οικονομική κρίση επί διακυβέρνησης Χριστόφια. Επιμένουν δηλαδή σε μια τραγωδία που μετάτρεψαν σε φαρσοκωμωδία προσπαθώντας να πείσουν ότι ο Χριστόφιας ήταν πράγματι ο στρατοπεδάρχης στο Μαρί και είχε την απόλυτη ευθύνη της ασφαλούς φύλαξης των κοντέινερ με τα εκρηκτικά.

Έπεισαν επίσης ότι το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας ειδικά, ήταν οι CEO της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου κι’ ότι τα ελληνικά κωλόχαρτα που αγόραζαν τότε οι τράπεζες μας ήταν μια από τις πολλές χρηματοοικονομικές πρωτοβουλίες του μακαρίτη του Χριστόφια. Και φυσικά το ΑΚΕΛ έχει την απόλυτη ευθύνη για την παγκόσμια οικονομική κρίση που κορυφώθηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια. Μέχρι και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers και της  AIG οφείλεται αποκλειστικά στην αχαπαροσίνη του Χριστόφια κι’ ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός ανθούσε μέχρι που ανέλαβαν την εξουσία στην Κύπρο οι βρωμοκομμουνιστές.

Όσον αφορά τη Δρομολαξιά οι τελευταίοι που έπρεπε να μιλούν είναι οι υμνητές του καπιταλιστικού συστήματος που όχι μόνο γεννούν και αναγιώνουν τέτοια φαινόμενα αλλά και ενθαρρύνουν τέτοιου είδους δοσοληψίες αποκαλώντας όσους πάνε με το σταυρό στο χέρι σαν μαλάκες ή losers. Εξ ιδίων τα αλλότρια με λίγα λόγια. Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την Δρομολαξιά είναι οι αριστεροί που αγωνίζονται να ξεριζώσουν αυτά τα λαμόγια από τις τάξεις της αριστεράς. Το φυσικό απάνεμο λιμάνι όλων αυτών των απατεώνων είναι η δεξιά και απ’ ότι βλέπουμε είναι εκεί που βρίσκουν προστασία και έχουν μούτρα ακόμα να μιλούν στον άφθονο τηλεοπτικό χρόνο που τους προσφέρει με μεγάλη προθυμία η δεξιά . Άρα ο νεαρούλης κυβερνητικός εκπρόσωπος έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί το ίδιο το οικονομικό σύστημα που υπηρετεί τυφλά διότι οι φτυμμαθκιές στρέφονται πίσω  τον ίδιο και στην κλίκα που εκπροσωπεί.  

Πολύ μπανάλ λοιπόν τα επιχειρήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Με λίγη φαντασία θα μπορούσαν να εφεύρουν άλλα πιο…καινοτόμα.  Ακόμα και τα μηρυκαστικά βαριούνται να αναμασούν τον σανό τους.

Δημήτρης Δημητρίου

28 Οκτωβρίου 2021