marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Το 74 θα μοιάζει με μικροεπεισόδιο μπροστά στο τι μας περιμένει

Ο νέος Κυβ. Εκπρόσωπος θα είναι ο Μάριος Πελεκάνος  πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑΓ, πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ. Ο κ. Πελεκάνος θεωρείται της σκληρής γραμμής στο Κυπριακό και το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό” (Πολίτης).

Είναι και αυτή μια αναμενόμενη αντίδραση της δεξιάς όταν χάνει ψήφους προς την αδελφή ακροδεξιά. Να μετακινείτε δηλαδή συνεχώς δεξιότερα μέχρι που οι διαφορές τους να είναι δυσδιάκριτες. Ο εκφασισμός της κοινωνίας θα προχωρεί με πολύ πιο γρήγορους  ρυθμούς. Ο Μάριος Πελεκάνος δεν είναι καθόλου μια τυχαία επιλογή όπως και ο Νουρής δεν ήταν τυχαία επιλογή παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στο “Απαντήστε Παιδιά” θεωρείται γι’ αυτή την κυβέρνηση επιπρόσθετο προσόν.  Είναι μια διαδικασία συνεχών εκδουλεύσεων προς την ΕΟΚΑ Β’ και το ΕΛΑΜ με στόχο την συνέχιση της νομής της εξουσίας από τη δεξιά – ακροδεξιά .

Ο φασισμός έχει βρικολακιάσει στο τόπο μας και συνεχίζει εντατικά το δολοφονικό του ρόλο ρουφώντας το αίμα αυτού του τόπου. Η όποια καθυστέρηση συγκρότησης ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου από τις αριστερές/προοδευτικές δυνάμεις της χώρας θα μας οδηγήσει μοιραία, σε μια μη ανατρέψιμη πορεία προς την ολική καταστροφή.  Το 74 θα μοιάζει με μικροεπεισόδιο μπροστά στο τι μας περιμένει.

Δημήτρης Δημητρίου

19 Ιουνίου 2021