marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Το οξυγόνο του κιτρινισμού

“Το έργο της Έμιλυς… ήταν του Ιωνά και του Γ. Σαββίδη”.

Μ’ αυτό το τίτλο ο “Πολίτης”, ένα από τα κατεξοχήν φερέφωνα του ΔΗΣΥ και του προεδρικού, προσπαθεί να απαξιώσει τη μέχρι προ τινός “αγαπημένη” υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Το γυναικείο “άρωμα” της “ανανέωσης” που προσπαθούσαν τα ΜΜΕ τόσο καιρό να μας πλασάρουν για τη νεαρή κοπελίτσα που ήταν  αμέτοχη στα πολιτικά σκάνδαλα ή στα πολιτικά παρασκήνια του αστικού βόθρου, ξεχάστηκαν και μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε μια δύσοσμη κακή μάγισσα που καπηλεύεται το μέγα έργο των προκάτοχων της όπως αυτό του παμμέγιστου Ιωνά. Μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες μεταμορφώθηκε σε γυναικούλα που επιστρατεύει το ψέμα για να σώσει την ανύπαρκτη προσωπικότητα της. Οι εντολές το προεδρικού σαφέστατες: Ολοκληρωτική αποκαθήλωση του image που με προηγούμενες εντολές είχε κτιστεί για την Έμιλυ μας.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Συναγερμός και το προεδρικό βέβαια, διαθέτουν ένα πολύ πλούσιο οπλοστάσιο πλαισιωμένο από ιδιοκτήτες εφημερίδων, καναλιών, ραδιοσταθμών καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό πρόθυμων δημοσιογράφων έτοιμων να δολοφονήσουν προσωπικότητες χωρίς ηθικές αναστολές ή να ρωτούν πώς και γιατί. Φτάνει να λαθκιάζεται η μηχανή.

Η διαφθορά των εξουσιαστών έχει  απόλυτη ανάγκη από τον δημοσιογραφικό κιτρινισμό όπως και ο δημοσιογραφικός κιτρινισμός αποτελεί ένα είδος επίφυτου που τρέφεται και αναπτύσσεται πάνω στον κορμό ενός ανήθικου και διεφθαρμένου κράτους.

Δημήτρης Δημητρίου

21 Ιουνίου 2021