marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Αναβρασμός στον παράδεισο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, επικρατεί μεγάλος αναβρασμός στον παράδεισο μετά από τον ισχυρισμό του διευθυντή της πυροσβεστικής ότι είναι η Παναγία η Μαχαιριώτισσα που έσωσε την Κύπρο από την λαίλαπα της φωτιάς και όχι ο Άγιος Εφραίμ.

Άτομα του στενού κύκλου του Αγίου μας πληροφορούν ότι ο Άγιος Εφραίμ σκέφτεται σοβαρά να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας για κλοπή πνευματικών και άλλων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την αποκλειστικότητα στα θαύματα.  Ολόκληρος ο παράδεισος είναι ανάστατος ενώ οι άγιοι συμπεριλαμβανομένων και των αγγέλων έχουν χωριστεί σε δυο παρατάξεις όπως έγινε με τους εικονομάχους και τους εικονοκλάστες. Μόνο που σήμερα οι δυο παρατάξεις έχουν άλλα ονόματα: Οι φουγαρομάχοι και οι φουγαροκλάστες.  Ο ίδιος ο Θεός παρ΄ ότι τρέφει (ως γνωστόν) ιδιαίτερη συμπάθια στην Παναγιά, σ’ αυτή τη περίπτωση κλίνει προς τον Άγιο Εφραίμ αφού πρώτος αυτός έσπευσε στο χώρο της φωτιάς και κατάφερε με τη θαυματουργό καπνοδόχο του να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς και να σωθούν ζωές (οι τέσσερις νεκροί δεν μετρούν καθ’ ότι άπιστοι). Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαμάχης και θα σας ενημερώνουμε.

Σε άλλη, επίγεια εξέλιξη, πληροφορούμαστε ότι οι κάτοικοι των χωριών που πλήγηκαν από τη φωτιά προγραμματίζουν την ανέγερση μεγάλου ιερού ναού στο όνομα της Παναγίας της Πυροσβεστούσας. Ήδη ο έρανος βρίσκεται εν εξελίξει με μεγάλη επιτυχία αφού συνέδραμαν γενναιόδωρα ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το κόμμα των κυνηγών και μεγάλος αριθμός εθνικοφρόνων σωματείων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν το ΕΛΑΜ να είναι έτοιμο να στείλει εθελοντές που θα βοηθήσουν στο κτίσιμο του ναού.  Παραδόξως, ο αρχιεπίσκοπος τηρεί σιγήν ιχθύος ενώ από της έναρξης του εράνου δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά δίνοντας την ευκαιρία σε κακόβουλα κουτσομπολιά να σπερμολογούν ότι κρύβεται. Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Δημήτρης Δημητρίου

10 Ιουλίου 2021