marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Τον Εοκαβητισμό ουκ ελάττω παραδώσω

Ορισμένα σχόλια σχετικά με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου του Μπατίστα της Μεσογείου.

Πέμπτη διακρατική προσφυγή στο ΕΔΑΔ: Αλήθεια, με ποιο θράσος η κυβέρνηση προσφεύγει στο ΕΔΑΔ τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του που αφορούν στη δημιουργία της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας (επιτροπής αποζημιώσεων) και αποθαρρύνει όσους πρόσφυγες ήθελαν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους με την προσφιλή για την ακροδεξιά, μέθοδο της δαιμονοποίησης και της ανθρωποφαγίας; Μήπως συγχύζουν τους δικαστές του ΕΔΑΔ με τους ιθαγενείς της Κύπρου που καταναλώνουν απρόσκοπτα τον κυβερνητικό σανό;

Ανάκληση ή μη ανανέωση διαβατηρίων: Πρακτικά δεν προκαλεί κόστος σε κανένα από τα άτομα που στοχεύει. Ούτε στον Τατάρ αλλά ούτε και στα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Αντίθετα, τους ηρωοποιεί και εδραιώνει τη θέση τους ανάμεσα στην Τ/κ κοινότητα.  Σαν κύπριοι που είναι, κατέχουν την ταυτότητα της ΚΔ. Με αυτήν ταξιδεύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ χωρίς την επίδειξη διαβατηρίου. Σε χώρες εκτός ΕΕ, μπορούν να χρησιμοποιούν το διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ένας λόγος παραπάνω και μια αφορμή γι’ αυτούς να προωθήσουν την τουρκικότητα και την εξάρτηση της Τ/κ κοινότητας από την Τουρκία.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της ΚΔ κρύβει άλλες σκοπιμότητες που δεν έχουν να κάμουν τίποτα με τις προσπάθειες επίτευξης κόστους στους αξιωματούχους του κρατικού μορφώματος στο βορρά.  Αυτά είναι θεάματα για μικρά παιδιά ή όπως πολύ σωστά είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όλα αυτά είναι θεάματα κρότου και λάμψης για εσωτερική χρήση. Οι πραγματικές επιδιώξεις του Αναστασιάδη και του υπουργικού του συμβουλίου συνοψίζονται ως ακολούθως:

  1. Θέλει, προσδοκά και επιδιώκει αντίποινα από την πλευρά Τατάρ και Τουρκίας κατά πρώτο, για να ανατινάξει τις όποιες, έστω και αμυδρές, πιθανότητες επανέναρξης του διαλόγου και να πετύχει την δημιουργία ενός  επικίνδυνου θερμού κλίματος στο οποίο θα υπάρχει ένας άτυπος συντονισμός μεταξύ του φασισταρκού του νότου και του φασισταρκού του βορρά με διαδηλώσεις, με αιτήματα για κλείσιμο οδοφραγμάτων, με ακραίες δηλώσεις και αντιδηλώσεις με στόχο να αποθαρρύνει την επιστροφή των Βαρωσιωτών αφού θα νιώθουν ανασφαλείς μέσα σ’ ένα πολιτικά φορτισμένο περιβάλλον. Μ’ αυτό το τρόπο καθίσταται αναπόφευκτος ο εποικισμός της Αμμοχώστου που έμμεσα δημιουργεί και πιο στέρεες συνθήκες απρόσκοπτης συνέχισης της αρπαγής του κράτους της ΚΔ για ίδιον όφελος από το διεφθαρμένο καθεστώς που μας κυβερνά.
  2. Υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του στο ΕΛΑΜ όχι μόνο για να θέσει τα θεμέλια της  συνεργασίας μεταξύ της Συναγερμικής δεξιάς με τους φασίστες για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και για λόγους συναισθηματικής σύνδεσης. Τον Εοκαβητισμό ουκ ελάττω παραδώσω. Να μην σας ξεγελούν οι πολύ ‘’ντροπαλές’’ διαφοροποιήσεις από πλευράς ΔΗΣΥ. Αυτές γίνονται για σκοπούς διατήρησης ισορροπιών μέσα στο κόμμα. Στην ουσία κανένας μέσα στον ΔΗΣΥ δεν διαθέτει την σπονδυλική στήλη να διαφωνήσει ανοικτά και σταράτα με τη διχοτομική πολιτική του Αναστασιάδη. Ούτε και τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα το θέμα αφού η ζεστασιά της καρέκλας ιεραρχείται πολύ πιο ψηλά ανάμεσα στους κόλπους της δεξιάς .

Δημήτρης Δημητρίου

24 Αυγούστου 2021