marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Οι αυστραλοπίθηκοι του  Αναστασιάδη και οι Νεαντερτάλ

"Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ανεξάρτητα της υπηκοότητας αυτό που στο DNA μας υπάρχει και δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις είναι το DNA του Έλληνα." Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με  την εξελικτική βιολογία, το DNA δεν μπορεί να μένει σταθερό. Υπάρχουν μεταλλάξεις. Οι πετυχημένες μεταλλάξεις αποκαλούνται τέτοιες διότι κάνουν τον οργανισμό πιο ανθεκτικό σε σχέση με τις συνθήκες-προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος με αποτέλεσμα σταδιακά να επιβιώνει το ανθεκτικότερο είδος αφού ζει περισσότερα χρόνια και αναπαράγεται περισσότερο σε σχέση με τα άλλα είδη που απέτυχαν να μεταλλαχτούν. Αυτό το γεγονός που η εξήγηση του πηγάζει από την Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι παγκόσμια αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα. Η επικράτηση του homo sapiens μέσα σε μια εξελικτική πορεία εκατομμυρίων ετών, έδωσε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αναπτύξει τις πνευματικές και φυσικές του δυνατότητες μέσα σε κοινωνίες με διάφορους πολιτισμούς που βρίσκονται πάντοτε εν εξελίξει. Ο Αναστασιάδης σε πλήρη αντίθεση με την επιστημονική κοινότητα, επιμένει ότι το ελληνικό DNA, παραμένει αναλλοίωτο. Επιμένει δηλαδή ότι οι Έλληνες έχασαν την ευκαιρία της εξέλιξης και παραμένουν αυστραλοπίθηκοι ή ακόμα και πιο πριν, στην κατηγορία των πρωτευόντων. Και το λέει με καμάρι ο μπαγάσας.

Από την άλλη, κάποιοι από την παράταξη Αναστασιάδη (ας τους ονομάσουμε Νεαντερτάλ για χάριν συζήτησης) πασκίζουν να ερμηνεύσουν τη δήλωση με την  πολιτική της έννοια. Εδώ τα πράματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Για ποιο ακριβώς DNA μιλά; Διότι ανάμεσα στο ελληνικό DNA υπάρχουν και οι εφιάλτες, ο Πήλιος Γούσης, οι ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, οι αγιορείτες που υποδέχτηκαν με θέρμη τα χιτλερικά στρατεύματα, η οργάνωση Χ του Γρίβα, η ΕΟΚΑ Β’, οι αστυνόμοι που συνεργάστηκαν με τους πραξικοπηματίες, όλοι αυτοί που βοήθησαν και στήριξαν ποικιλοτρόπως τους πραξικοπηματίες τόσο πριν όσο και μετά το πραξικόπημα, αυτοί που σήμερα διαβουλεύονται παρασκηνιακά για δυο κράτη, οι Πρόδρομοι, οι Νουρίδες … άτε να μεν συνεχίσω άλλο διότι θα κατεβάσω ολόκληρο σεντόνι.

Άρα η δήλωση Αναστασιάδη όπως και να τη δούμε αποτελεί μια εντελώς άκυρη τοποθέτηση που σκοπεύει να συσπειρώσει δια του λαϊκισμού, όλους τους  Νεαντερτάλ της Κύπρου.

Δημήτρης Δημητρίου

25 Σεπτεμβρίου 2021