marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Πριν να υπουργοποιηθεί δεν τον είχα στα υπόψη μου

Επειδή από μικρός έμαθα να απορροφώ ότι είναι σημαντικό ενώ να πετώ στα σκουπίδια αυτό που θεωρώ άχρηστο, δεν του έδωσα καμιά σημασία.

Ε λοιπόν παραδέχομαι ότι έκαμα ένα χοντρό λάθος. Μπορεί να γελάσαμε όταν, μη έχοντας να πει και τίποτα αξιόλογο, θεώρησε ότι ήταν πολύ σημαντικό να τονίσει στο c.v. του τη συμμετοχή του στο «απαντήστε παιδιά, αλλά τώρα παραδέχομαι ήττα στις αξιολογήσεις μου. Ο άνθρωπος είναι διαβασμένος και πολύ μάλιστα. Γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά όλες τις δηλώσεις του Γκέμπελ και μάλιστα τις αναμεταδίδει πλήρες νοήματος, με τέτοιο πάθος και πειθώ που δεν αφήνει τη παραμικρή αμφιβολία ότι τις ενστερνίζεται. Φαίνεται να είναι επίσης βαθύς γνώστης όσον αφορά τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν οι ναζί την εποχή που κυβερνούσαν τη Γερμανία.

Δεν ξέρω αν τελικά θα τα καταφέρει να αντιγράψει όλες τις πρακτικές αλλά ο δρόμος ώσπου πάμε γίνεται όλο και πιο βατός ενώ η λαϊκή μπουλντόζα για να του φράξει το δρόμο είναι στο μηχανικό χωρίς να είναι κανείς σίγουρος αν μπορεί να επισκευαστεί.

Δημήτρης Δημητρίου

26 Μαΐου 2020