marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Επικίνδυνοι, πολύ επικίνδυνοι

«Η τοποθέτηση του ΕΛΑΜ είναι απλή και ξεκάθαρη. Μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να κρατήσει τα οδοφράγματα κλειστά…..». Χρίστος Χρίστου πρόεδρος του ΕΛΑΜ και πρώην μέλος της φρουράς του Μιχαλολιάκου, του αρχηγού της ελληνικής νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, Χ.A.

Τις πιο πάνω δηλώσεις που τις φιλοξένησε το «ΣΙΓΜΑ» (πού αλλού άλλωστε) θεωρήθηκαν από πολλούς επανενωτικούς σαν ένα σχήμα οξύμωρο. Σαν κάτι που δεν ‘κολλά‘ με τη λογική αφού τα κλειστά οδοφράγματα και τα ψηλά τείχη αποκλείουν την επικοινωνία μεταξύ των δυο κοινοτήτων και μονιμοποιούν τη διαίρεση και τη διχοτόμηση. Μήπως επανενώνεται (ή απελευθερώνεται ανάλογα με το πώς ερμηνεύονται αυτές οι λέξεις) η πατρίδα με το κτίσιμο ενός αδιαπέραστου τοίχους μεταξύ των δυο πλευρών; Oλοι αυτοί οι φίλοι της επανένωσης αντιμετωπίζουν αυτές τις δηλώσεις με μιαν αφέλεια θα έλεγα, προσπαθώντας να τις μεταφράσουν μέσα από την δική τους οπτική γωνία, αυτή της ειρηνικής συμβίωσης και της ισοτιμίας που μόνο μια ομοσπονδιακή διευθέτηση μπορεί να επιφέρει στην Κύπρο. Μέγα λάθος.

Ο κ. Χρίστου, όπως και ο κάθε ακροδεξιός εθνικιστής που γαλουχήθηκε με τα νάματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις νεοναζιστικές ιδέες και πρακτικές της μητρικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν μιλούν για ένα ειρηνικό δρόμο που θα οδηγήσει στην επανένωση του λαού και του τόπου. Στόχος και επιδίωξη τους είναι ο δικός τους, ο ελληνικός εθνικισμός, να πάρει την ρεβάνς και να καταγάγει συντριπτική νίκη επί του τούρκικου εθνικισμού. Αυτή η ‘θριαμβευτική‘ νίκη που ονειρεύονται, προϋποθέτει πολεμική αναμέτρηση όπου οι νικηφόρες λεγεώνες του ‘αιλλινισμού‘ θα εκμηδενίσουν τις δυνάμεις των «βαρβάρων». Όσοι Τ/κ επιβιώσουν , αν αφήσουν κανένα ζωντανό δηλαδή, θα πάρουν αναγκαστικά τα καράβια του μισεμού και όπου τους βγάλουν. Όνειρο του κάθε φασίστα που σέβεται την ιδεολογία του δεν είναι μια λύση που να σέβεται τα κοινοτικά ή ακόμα τα ατομικά δικαιώματα της πιο αδύναμης κοινότητας. Είναι η εξαΰλωση της , η ολοκληρωτική της εξαφάνιση ακολουθώντας τα ‘ηρωικά ‘ παραδείγματα των εθνικοφρόνων προγόνων του με τα πηγάδια της δεκαετίας του 60, με την Αλόα, Μάραθα, Σαντάλαρη, τη σφαγή της Τόχνης το 74 και τόσα άλλα γνωστά και άγνωστα. Αν νομίζετε ότι πέφτει η αυλαία με την επικράτηση τους είστε πολλαπλώς γελασμένοι. Η παράσταση συνεχίζεται όπου σύμφωνα με την αμελητέα ποσότητα του εγκεφάλου τους, θα τα καταφέρουν να πετύχουν ένα νέο, ελληνικό αυτή τη φορά, ‘Ανσλους και μετά ποιος τους πιάνει …..

Περιττό να πω ότι το σφαγείο που στήνουν στη περίπτωση που (να μην σώσουν) πετύχουν, θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή – εξαφάνιση ολόκληρου του κυπριακού πληθυσμού όπου χιλιάδες μανάδες θα θάβουν τα παιδιά τους, όπου όλοι μας θα ξανά-γίνουμε πρόσφυγες σε χώρες που θα μας κάμνουν ακριβώς τα ίδια που κάμνει τώρα η δική μας κυβέρνηση στους ξένους πρόσφυγες που βρίσκονται στο τόπο μας (και ψώρα θα έχουμε και ττελιασμένους θα μας έχουν και με στρατούς και αστυνομίες να μας φρουρούν).

Συμπέρασμα : Mακριά από τους βλάκες με περικεφαλαία (αρχαιολάγνες είναι, περικεφαλαία θα φορούν) διότι εκτός από γραφικοί είναι και επικίνδυνοι, πολύ επικίνδυνοι.

Δημήτρης Δημητρίου

22 Μαΐου 2020