marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Κανένα ξέπλυμα

Ένα – δυο φορές που την άκουσα από το ραδιόφωνο, ήταν για μένα η φωνή του Συναγερμού. Δεν διέφερε ποσώς από τα άλλα στελέχη του Συναγερμού στη προσπάθεια της να στηρίξει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης που μας έχουν οδηγήσει στον εργασιακό μεσαίωνα, στις μεγάλες ανισότητες , στο ¼ του πληθυσμού να ζει κάτω από συνθήκες φτώχιας στο σημείο που να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ή να ζεσταθεί τώρα με το κρύο. Στηρίζει ανεπιφύλακτα και επάξια, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι της λυκοφωλιάς, τις θέσεις των εκμεταλλευτών όπως εκφράζονται κατά καιρούς από τις οργανώσεις τους, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. Σαρξ εκ της σαρκός τους.

Όσον αφορά το κυπριακό, δεν λέει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο απ’ αυτά που λέει συνήθως ο Αβέρωφ που μιλά , μιλά, μιλά και δεν λέει απολύτως τίποτα σε μια προσπάθεια να στηρίξει/συγκαλύψει τον Αναστασιάδη και τη διχοτομική του πολιτική παίζοντας ένα κακόγουστο θέατρο σκιών που δεν έχει κανένας όρεξη να το παρακολουθήσει έκτος από τα συναγερμικά στελέχη σαν και του λόγου της.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την απολίτικη αντίληψη μερικών που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, που χάρηκαν διότι βγήκε αντιπρόεδρος του Συναγερμού γυναίκα. Ε και ; Και η Γκόλντεν Μέγιερ ήταν γυναίκα και σκότωσε περισσότερους παλαιστίνιους απ’ όποιον δήποτε άλλο πρωθυπουργό του τρομοκρατικού κράτους του Ισραήλ. Και η Θάτσερ ήταν γυναίκα και εφάρμοσε δια πυρός και σιδήρου όλες τις αντί εργατικές πολιτικές που συνοδεύονται από την ιδεολογία του αχαλίνωτου καπιταλισμού που φέρει για σκοπούς συγκάλυψης και παραπλάνησης το όνομα ‘νεοφιλελευθερισμός’. Ήταν η γυναίκα που στήριξε μέχρι τέλους τον φασίστα Πινοσέτ στη Χιλή ,που αποκαλούσε το Νέλσον Μαντέλα τρομοκράτη και αρνείτο πεισματικά να επιβληθεί διεθνές εμπάργκο ενάντια στην ρατσιστική κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής . Και η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν είναι γυναίκα όπως γυναίκα είναι και η εικονολήπτρια που κλώτσησε και έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγες στην Ουγγαρία (δεν ξεχνώ).

Δεν έχει, στο τέλος της ημέρας, καμιά σημασία το φύλο αλλά οι ιδέες που πρεσβεύει ο καθένας ή η κάθε μια από μας. Αν είσαι με το Συναγερμό, είσαι αυτό που πρεσβεύει ο Συναγερμός ανεξάρτητα αν είσαι γυναίκα ή άντρας. Κανένα ξέπλυμα διότι είσαι γυναίκα.

Δημήτρης Δημητρίου

2 Φεβρουαρίου 2020